Да се разкрият сценарият и сценаристите зад покушението срещу Доган, иска Антон Кутев

Да се разкрият сценарият и сценаристите зад покушението срещу Доган, иска Антон Кутев
За мен е важно по най-бързия начин да бъдат разкрити сценаристите, които стоят зад това, подчерта Антон Кутев. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Сценарият и сценаристите, които стоят зад нападението над лидера на ДПС Ахмед Доган, трябва да бъдат разкрити, заяви депутатът от БСП Антон Кутев.

„Покушението срещу човек или политик, както в случая, е недопустим акт за демокрацията и за обществото," посочи социалистът пред БГНЕС в коментар на нападението срещу Ахмед Доган на Осмата национална конференция на ДПС в НДК.

25-годишният Октай Енимехмедов се изправи срещу Доган, докато той представяше доклада си, вдигна газов пистолет пред лицето му и опита да стреля два пъти, но оръжието не произведе изстрел.

Доган блъсна младия мъж, а минути по-късно върху него с ритници и юмруци се нахвърлиха депутати от ДПС.

„За мен е важно по най-бързия начин да бъдат разкрити сценаристите, които стоят зад това," подчерта Антон Кутев и допълни, че не би желал думите му да се интерпретират погрешно.

Той отрече да е употребявал думата „инсценировка" в коментар на инцидента пред БНР, като обясни, че само има желанието да бъдат разкрити сценаристите на покушението.

По рано от партията на Антон Кутев БСП определиха инцидента като „шокиращ" и го осъдиха като „покушение срещу демокрацията в България".

#ДПС #Антон Кутев #БСП #Ахмед Доган #Октай Енимехмедов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино