СДС: Случаят с Доган ще увеличи етническото и политическото напрежение

СДС: Случаят с Доган ще увеличи етническото и политическото напрежение
Опитът за покушение срещу лидера на ДПС Ахмед Доган може да бъде използван за ескалиране на етническо, социално и политическо напрежение, опасяват се от СДС. Снимка: frognews.bg
A A+ A++ A

Опитът за покушение срещу лидера на ДПС Ахмед Доган може да бъде използван за ескалиране на етническо, социално и политическо напрежение, опасяват се от Съюза на демократичните сили (СДС).

„В такъв момент, държавата в едно с всичките си институции трябва да демонстрира воля, решителност и сила, за разкриване на цялата истина, намиране на всички отговорни за случилото се и законът да бъде приложен с пълната си строгост,” заявяват от СДС в позицията си относно инцидента.

По време на речта на лидера Ахмед Доган на Осмата национална конференция на ДПС в НДК в събота 25-годишният Октай Енимехмедов от Бургас опита да произведе два изстрела с газов пистолет срещу лицето му, но оръжието засече.

„СДС осъжда всеки опит за посегателство върху живота и личността на всеки един човек. Насилието, с каквито и да било мотиви и под каквато и да било форма, не е приемливо, не е допустимо и не е оправдано,” се посочва още в декларация на СДС.

От дясната партия подчертават, че „всеки, участвал в планирането и извършването на подобед срамен акт, трябва да бъде съден и наказан, за да не се поставят под съмнение демократичните устои на българското общество, както и европейските и цивилизационни ценности, се казва в декларацията”.

„СДС винаги ще отстоява правото на всеки един човек да изразява свободната си воля и че никой няма право на посегателство върху личната свобода,” изтъкват още от партията.

#СДС #Ахмед Доган #ДПС #Октай Енимехмедов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници