Енимехмедов имал влязла в сила присъда

Енимехмедов имал влязла в сила присъда
По думите на вътрешния министър Цветан Цветанов, баджът, който притежавал Октай Енимехмедов, бил от младежката конференция на ДПС от ноември месец 2012 г. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Октай Енимехмедов има редица криминални регистрации, а и влязла в сила присъда, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

25-годишният мъж от Бургас направи неуспешен опит за покушение срещу лидера Ахмед Доган по време на Осмата годишна конференция на ДПС в събота. Той опита да произведе два изстрела, но газовият му пистолет засече.

По информация на Цветан Цветанов Октай Енимехмедов има условна присъда за 1 г. затвор от 2006 г., лежал е 3 месеца в затвора в Бургас за хулиганство през 2009 г., през 2010 г. има административна глоба за притежание на наркотици от Кюстендил и София, а през 2011 г. оказал съпротива на органите на властта при проверка.

„Взета е кръв, урина, за да може да се види дали има наличие на наркотици в организма му,” информира още Цветан Цветанов, цитиран от БНР.

Охраната на мероприятието е била поверена на НСО, като от ДПС са поискали от МВР външна охрана. 11 полицаи са осигурявали външния периметър, посочи Цветан Цветанов.

По думите на вътрешния министър, баджът, който притежавал Октай Енимехмедов, бил от младежката конференция на ДПС от ноември месец 2012 г.

„В момента проверяваме дали е бил делегат, симпатизант или член на тогавашната конференция и да видим дали е предвиден в списъците за днешната конференция,” обясни още Цветан Цветанов.

Срещу младия мъж е задържан за 24 часа и срещу него е образувано досъдебно производство, съобщи старши комисар Валери Йорданов.

Градският прокурор Николай Кокинов пък информира, че след задържането предстои на Октай Енимехмедов да бъде повдигнато обвинение за опит за убийство и той ще остане в ареста 72 часа.

„На този етап за мотивите на нападателя не мога да кажа. Аз лично го видях. Разговарях неофициално, идвайки насам,” посочи прокурорът.

Октай Енимехмедов е отказал да обясни на разследващите случая полицаи мотивите си за деянието, предаде БНР, позовавайки се на свои източници в МВР. Към момента Енимехмедов мълчал при разпитите.

Сега с него работят екипи от сектор „Престъления срещу личността" в СДВР.

#Октай Енимехмедов #Ахмед Доган #ДПС #Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници