Сидеров: МВР ще потули покушението над Доган както смъртта на Ахмед Емин

A A+ A++ A

МВР най-вероятно ще потули подробностите около опита за покушение над лидера на ДПС Ахмед Доган в събота, както е направило това със смъртта на Догановия съратник Ахмед Емин, смята лидерът на „Атака" Волен Сидеров.

„Атака" настоява за анкетна комисия за дейността на НСО, оставка на началника и разформироване на службата, каза пред Агенция „Фокус" председателят на партия „Атака" Волен Сидеров.

От партията ще настояват и за приемане на закон за специалните служби, защото досега няма такъв и след това формиране на нова служба.

Според Сидеров три са основните въпроси във връзка с нападението над председателя на ДПС Ахмед Доган.

„Първият е към НСО – защо тази служба се държа толкова непрофесионално. Единият отговор е, че това е пълна и тотална некадърност, вторият отговор е, че НСО е съучастник в инсценировка", каза Сидеров.

„Вторият въпрос е към ДПС. Те трябва да отговорят веднага защо сред делегатите на партийния конгрес има престъпници – криминално проявен за тежки престъпления, грабеж, наркотици, техен член, делегат, активист от Бургас. Какво правят престъпници в редиците на ДПС", пита той.

„Това потвърждава моята стара теза, че ДПС е мафиотизирана структура, а не партия", каза още Волен Сидеров.

„Третият въпрос е към вътрешния министър Цветан Цветанов. Волен Сидеров попита защо досега този младеж след като е участник в грабежи и трафик на наркотици свободно се разхожда, става делегат на конгреса и прави такива изпълнения", каза още националистът.

Сидеров попита и защо МВР три часа не е съобщило легитимно и официално какво е оръжието – газово или бойно.

„Ако е газово – значи всичко е театър. Никой килър не тръгва с газово оръжие да изпълнява убийство. Ако е бойно е друг въпрос – МВР обаче мълчи. Опасявам се, че МВР ще потули подробностите по случая и ще стане както с намерения прострелян Ахмед Емин в сараите на Доган. Затова трябва да сме много настоятелни към МВР да разкрие истинската картина - за да не се допуска прикриване на обстоятелствата", каза Сидеров.

„Кое кара хората да смятат, че това е постановка – политическият резултат ще бъде, че никой вече няма да иска оставката на Доган, редиците на ДПС ще се сплотят, от което ще имат остра нужда, тъй като имат конкуренция в лицето на Касим Дал. На Доган му искаха оставката, а това ще замре. Този въпрос ще изчезне и ще има сплотяване", допълни председателят на „Атака" Волен Сидеров.

#Ахмед Доган #покушение #атентат #ДПС #Волен Сидеров #Атака

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино