НСО нямали информация за готвено покушение срещу Доган

НСО нямали информация за готвено покушение срещу Доган
Скенерът, който проверява наличието на метал, бе вкаран в НДК след покушението на лидера на ДПС Ахмед Доган. снимка: Канал 3, скрийншот
A A+ A++ A

В Националната служба "Охрана" (НСО) не са имали сигнал нито за подготвяно покушение срещу лидера на ДПС Ахмед Доган, нито за някаква заплаха за  живота му.

Това каза директорът на НСО ген. Тодор Коджейков, цитиран от „Дневник", по повод нападението на Доган от въоръжен мъж, докато изнасяше отчетния си доклад пред Осмата национална конференция на ДПС.

Лидерът на ДПС Ахмед Доган е с охрана на НСО повече от 10 години.

"В момента изяснявам ситуацията, долу на място има колеги, работим с полицията, уточнява се всяко едно действие, кой е човекът, кой го е пуснал, защото е бил с бадж, кой от организаторите му го е дал", каза още ген. Коджейков.

Служители на НСО са отвели нападателя над Ахмед Доган. Мъжът е предаден на служители от столичната полиция. Няма информация за неговата самоличност, по първоначални данни пистолетът е бил газов, съобщи агенция "Фокус".

След нападението на три пъти заместници на Ахмед Доган - Юнал Лютфи и Лютви Местан, съобщиха, че след медицински преглед лидерът на ДПС е в добро здраве.

#НСО #ДПС #Ахмед Доган

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници