Скандал в парламента: Сидеров обяви Рашидов за „турски шпионин"

Скандал в парламента: Сидеров обяви Рашидов за „турски шпионин"
Министърът на културата Вежди Рашидов в словесна престрелка с лидера на "Атака" Волен Сидеров, който го обяви за "турски шпионин". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Крупен скандал избухна в парламента между Вежди Рашидов и лидера на "Атака" Волен Сидеров, след като последният обвини министъра на културата, че „турски шпионин" заради проект за българо-турски сериал.

Думите на Сидеров от парламентарната трибуна бяха по повод проекта да се снима българо - турски сериал, включително и на исторически теми, в който посредник бил министърът на културата.

За това Вежди Рашидов бе наречен "турски шпионин" в декларация от името на "Атака", прочетена от Сидеров от парламентарната трибуна.

„Не съм турски шпионин. Никога не съм бил нещо друго, освен прекрасен български художник", заяви министърът на културата Вежди Рашидов на брифинг в НС, цитиран от Агенция БГНЕС.

Вежди Рашидов дойде в парламента и даде специален брифинг по този повод, като поясни, че тези думи са минали всякакви граници. Той декларира, че не е шпионин. Каза, че е на 61 години и че целият му живот е бил прозрачен.

"Няма да приема някой да си позволява от позицията на никой да ме плюе", каза той, като заплаши, че ще го осъди за тези думи, "за явните клевети и лъжи в тях".

В същото време покрай изявлението на Рашидов премина Волен Сидеров и между тях се завърза словесна схватка.

През високите децибели на двубоя Рашидов обвини самия Сидеров, че работи за турските интереси, както и за ДПС.

„Кой си ти, довчерашен книжен слуга? И от Франция, и от Холандия, и от всички други страни съм обичан, а ти не си обичан от никого", обърна се министърът към депутата.

Скандалът между тях бе в пряк диалог и се доближи чрез безпрецедентните обвинения до най-известните скандали в историята на българските парламенти.

По повод дадените около 2 милиона лв. европари за компанията "Пайнер", Рашидов заяви, че той самият е кандидатствал с проекти в МРРБ и не е раздавал пари на никого.

В своя защита министърът раздаде на медиите разпечатка от публикация, в която се разказва как евродепутат от "Атака" псува полицай в Русе от 11 септември 2007 г.

Става въпрос за евродепутата по онова време Десислав Чуколов, който днес е депутат от "Атака".

"Г-н Румен Колев, знайте, че ще стана министър и ще ви "е.. п...... м...., обещавам", казал Чуколов към дежурен в ОДП-Русе, според статията.

#Вежди Рашидов #Волен Сидеров #министър на културата #Атака #художник #шпионин #турски сериал

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници