Спасиха само 4 чуждестранни заложници в Алжир

Спасиха само 4 чуждестранни заложници в Алжир
Газовият комплекс в Аменас, 1300 км южно от столицата на Алжир. Снимка: „Бритиш петролиум“/ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Само четирима чуждестранни заложници са били освободени по време на операция на алжирската армия срещу въоръжена ислямистка групировка, която държеше около 40 души от сряда в газов комплекс в алжирската част на Сахара.

Сред освободените са двама британци, един кениец и един французин, съобщи националната осведомителна агенция АПС, цитирана от АФП и БГНЕС.

Агенцията, позовавайки се на местни източници, потвърди по този начин оповестената информация в Лондон и Париж за течаща операция на армията срещу похитителите и чуждестранните заложници в комплекса Ин-Аменас в източната част на Алжир.

Междувременно говорител на групировката, отговорна за отвличането, заяви пред мавританската осведомителна агенция Нуакшот информейшън (ANI), че седмина западни заложници, сред които двама американци, все още са живи.

„Трима белгийци, двама американци, един японец и един британец оцеляха при атака на алжирски самолети срещу мястото, където бяха държани“, заяви говорителят. Той призова отговарящите за газовия комплекс да помогнат на ранените заложници.

По-рано в четвъртък същият говорител съобщи, че при операцията на алжирската армия са били убити 34 заложници и 15 похитители.

#Алжир #заложници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници