Дянков предсказа „спокойна година“ за Европа на форум в Москва

Дянков предсказа „спокойна година“ за Европа на форум в Москва
Снимка: МФ
A A+ A++ A

Предстои една спокойна година за цяла Европа, предсказа българският вицепремиер и министър на финансите Симеон Дянков на конференцията „Русия и светът: Предизвикателствата на интеграцията“, част от Гайдарския форум в Москва.

Той участва в панела „Новата конфигурация на глобалната финансова система“ по покана на министъра на финансите на Руската федерация Антон Силуанов, съобщиха от пресцентъра на Министерството на финансите.

Министър Дянков очерта перспективите пред европейската икономика през 2013 г. и допълни, че „решенията, които се взеха през изминалата 2012 г. за създаването на единен банков надзор, фискалния компакт и Европейския стабилизационен механизъм, ще осигурят нужната стабилност на съюза и ще допринесат за по-бърз растеж и по-добра конкурентоспособност“.

Българският вицепремиер изтъкна, че в тази ситуация България изпъква сред останалите членки на съюза, тъй като е една от трите страни, които изпълняват Маастрихтските критерии, и е втората държава в Европа с най-нисък дълг и с трети най-нисък дефицит.

Форумът „Гайдар“ е едно от основните събития, посветени на икономическата политика в Русия. Сред участниците в събитието бяха и Дмитрий Медведев - министър-председател на Руската федерация, Алексей Улюкаев - първи заместник-председател на Централната банка на Руската федерация, Алексей Кудрин - бивш министър на финансите на Руската федерация и председател на Съвета на настоятелите на Института по икономическа политика „Гайдар“.

#Симеон Дянков #Министър на финансите #Русия #Москва

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници