Митничар от Дунав мост върна изгубени 150 долара на шофьор на ТИР

Митничар от Дунав мост върна изгубени 150 долара на шофьор на ТИР
33-годишният Велин Терзийски намерил изгубени 150 долара на земята край кабината и веднага съобщил на колегите си. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Митнически служител на ГКПП „Дунав мост“ върна изгубените 150 долара на чужд шофьор на ТИР.

33-годишният Велин Терзийски намерил парите на земята край кабината и веднага съобщил на колегите си.

Около час по-късно на граничния пункт се появил разтревоженият рускоговорещ шофьор, който се върнал от Румъния обратно в България, за да търси сумата. Оказало се, че това били последните му средства, преди да се прибере у дома, предаде БГНЕС.

„След като свърши опашката от камиони на изходното трасе, излязох до съседната будка. Видях, че на земята има някакви пари. Първоначално видях само банкнотата от 100 долара, но когато ги вдигнах и преброих, се оказа, че са 150. Информирах колегите, не знаехме на кого може да са, тъй като трафикът на Дунав мост е изключително натоварен, минават хиляди хора“, разказа Велин Терзийски.

Когато чуждият шофьор се върнал обратно в Русе и разбрал, че парите му са намерени и прибрани, бил изключително щастлив.

„Човекът тръгна направо ръката да ми целува. Обясни ми, че това му били последните пари. Тръгна си много щастлив, а колегите бяха въодушевени от случилото се. Признавам, че за първи път ми се случва да намеря такава сума пари на работното място. Тъй като тук се работи постоянно с пари, и друг път са изпадали от шофьори, но обикновено става дума за монети и никой не ги търси“, споделя Велин Терзийски.

Той не смята, че е направил нещо изключително, защото според него така би постъпил всеки.

„Хубаво е човек да се поставя на мястото на другия, защото, когато загубиш парите и има кой да ти ги даде, е много добре, но когато няма кой да ти ги върне, е неприятно за човека, който ги е загубил“, смята митничарят.

33-годишният мъж работи в системата на митниците от 6 години, а от година и 7 месеца е специалист-контрольор на ГКПП „Дунав мост".

#ГКПП „Дунав мост" #Румъния #България #пари #Дунав мост

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници