Станишев: Приватизацията не е изход за ВМЗ – Сопот

Станишев: Приватизацията не е изход за ВМЗ – Сопот
Сергей Станишев, Ангел Найденов дадоха пресконференция на ул. "Позитано" 20. БГНЕС
A A+ A++ A

Според лидера на БСП Сергей Станишев управлението на ГЕРБ подхожда към ВМЗ – Сопот като „към някакъв вид тежест“.

"Искат бързо да се отърват от проблема. Това искат. Това правителство трябва да отговори какво е правило близо 4 години", каза лидерът на БСП Сергей Станишев за ситуацията около ВМЗ-Сопот, предаде агенция БГНЕС

Според Станишев изходът, който предла кабинетът Борисов с приватизацията е сваляне на отговорност от тях самите. Според него управляващите са потърсили лесния изход – приватизация.

"Искат да приватизират всичко що е държавно. Това не е изход. Държавата има своите ангажименти към своята собственост и към хората, които работят в държавни предприятия", каза Станишев.

Според социалистите, ситуацията във Вазовските заводи са нагледна илюстрация на безотговорност, безхаберието и игнориране на реалните проблеми от страна на управляващите.

"Абсолютно безотговорно положение. Държавата е длъжна да намира решение", подчерта той. Според Станишев очевидно няма отговорна държава при това управление. "Ние се противопоставяме на подхода, който следва ГЕРБ и МИЕТ, защото води до унищожаване на предприятието", казаха от БСП.

Според Ангел Найденов се разиграва цирк и е очевиден стремежът на правителството нещата да се сведат до невъзможност от гледна точка на условията, при които работи сега предприятието. Според него вероятно ще се търси начин да се промени Колективният трудов договор (КТД), за да се избегнат забраните за съкращаване на хората и ще се търси начин за намалява на заплатите.

"Това е неприемлив подход. Няма да подкрепим подобни предложения и няма логика да бъдат подкрепени подобни възможност. Държавата има достатъчно възможности", каза Найденов.

Той попита защо не бъде възложено на ВМЗ-Сопот утилизация на боеприпаси. "Що за цирк се разиграва, за да отидат след това да съкратят огромен брой работещи, обричайки ги на мизерия?" пита Найденов.

#ВМЗ #Сопот #Станишев #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници