ГЕРБ създават изкуствени проблеми, после ги решават, твърди Калин Томов

ГЕРБ създават изкуствени проблеми, после ги решават, твърди Калин Томов
Калин Томов изказа увереност, че от ГЕРБ не искат да решат изборните проблеми, а предложените от тях решения на „измислени проблеми" целят да обслужват техните интереси на изборите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Управляващите от ГЕРБ създават изкуствени проблеми, с после предлагат решения за тях, заяви организационният секретар на Движение „България на гражданите" Калин Томов.

По думите му, ГЕРБ се опитват да бъдат „шампиони в изборните измами", въпреки че не те са измислили изборните машинации, предаде БГНЕС.

Калин Томов изказа увереност, че от ГЕРБ не искат да решат изборните проблеми, а предложените от тях решения на „измислени проблеми" целят да обслужват техните интереси на изборите.

„Изборното законодателство не е ценно само по себе си, изборите са единственият начин да се легитимира, че властта има страх от това, което върши, като например това, което става с дюните в Несебър. Иначе няма да имаме гаранция, че която и да е власт ще съблюдава закона, а за морал да не говорим - той за ГЕРБ е нещо странично," заяви Калин Томов.

По информация на члена на Движение „България на гражданите" Христо Ангеличин в избирателните списъци има 950 000 души мъртви души.

Той даде пример с Казанлък, където в списъците за гласуване са регистрирани 71 000 души при 63 000 общо население.

Христо Ангеличин определи предстоящия референдум като една генерална репетиция за предстоящите избори - „в една много спокойна обстановка ГЕРБ ще смажат скърцащата изборна машина, която сами създадоха".

Според Ангеличин върху референдума няма да има фокусирано голямо обществено внимание, а процесът ще мине тихомълком, защото е обезсмислен.

„Той има една-единствена цел – да внесе чувството, че има някаква демократичност в България, и след това да ни дойде изневиделица това, което ще стане на изборите," допълни Калин Томов.

От Движение „България на гражданите" обещаха „да положат всички възможни усилия да не бъдат откраднати изборните резултати".

„Следим на референдума какво ще направят с личните данни, какво се опитват да направят с Изборния кодекс и какво ще се опитат да вменят на ЦИК да направи," заяви той.

#Движение „България на гражданите" #Калин Томов #Христо Ангеличин #референдум #парламентарни избори #ГЕРБ #Изборен кодекс #ЦИК #мъртви души

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници