Тотю Младенов: България има голяма нужда от висококвалифицирани кадри в различни области

Тотю Младенов: България има голяма нужда от висококвалифицирани кадри в различни области
Социалният министър, заедно с министрите на образованието и на здравеопазването Сергей Игнатов и Десислава Атанасова и председателят на Народната събрание Цецка Цачева бяха на среща-дискусия в троянското село Чифлик, организирана от Жени ГЕРБ - Плевен. С
A A+ A++ A

България има голяма нужда от висококвалифицирани кадри в различни области, заяви министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.

Той, заедно с министрите на образованието и на здравеопазването  Сергей Игнатов и Десислава Атанасова и председателят на Народната събрание Цецка Цачева бяха на среща-дискусия в троянското село Чифлик, организирана от Жени ГЕРБ - Плевен, предаде БТА.

Младенов заяви, че през 2013 г. задача номер едно не само на министерството, но и на цялото правителство, е пазарът на труда.

Той обясни, че както в България, така и в цяла Европа големият резерв на пазара на труда са жените.

В тази връзка социалният министър посочи, че са създадени Центровете за обучение и квалификация, като се използват и средства по Оперативна програма „Човешки ресурси" за допълнителна квалификация и преквалификация на кадрите.

Според него много важни са стажовете за младите хора в комапниите с наставници, които са прикрепени към тях, за да могат след това младежите да намерят работа и да придобият квалификация на място в предприятието.

Друга мярка, предприета от ресорното министерството, е свързана с трудовите борси в страните, където има компактна българска маса от работници и най-вече студенти.

Според министър Младенов в България има нужда от технически специалисти като монтажници, шлосери, заварчици и монтьори.

Такива борси са организирани в Германия, Испания, Португалия и Великобритания, където присъствали и български компании, които предлагат добри позиции в страната ни.

#Чифлика #Плевен #министър на труда и социалната политика #жени #пазар на труда #Тотю Младенов #студенти #кадри #квалификация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници