Лондон предадe Боксьора на българските власти

Лондон предадe Боксьора на българските власти
Георгиев бе осъден на 18 години затвор заради убийство и нанесени тежки телесни повреди, както и заради участие във въоръжена организирана престъпна група с цел разпространение на наркотици, грабежи, побой и изнудване. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Тихомир Георгиев – Боксьора  е бил екстрадиран от Великобритания през нощта среду събота, съобщиха от пресцентъра на МВР.

44-годишния българин бе задържан на 23 януари 2012 г. в Лондон, където избяга година по-рано, след като бе обявен за международно издирване във връзка с две европейски заповеди за арест от Софийската градска прокуратура (СГП) и от Върховната касационна прокуратура (ВКП).

Георгиев бе осъден на 18 години затвор заради убийство и нанесени тежки телесни повреди, както и заради участие във въоръжена организирана престъпна група с цел разпространение на наркотици, грабежи, побой и изнудване.

Боксьора беше в затвора Белмарс на разпореждане на съда в Уестминстър, който взе решение за предаването му на българските власти.

Георгиев е известен на Острова с прозвището си Българския касапин, защото режел уши и пръсти.

Той поиска да остане във Великобритания, позовавайки се на Закона за човешките права.

„Касапинът“ твърдеше, че няма да получи справедлив процес в България. Той заяви, че полицията ще се отнася лошо към него в ареста и че условията в българските затвори са „унизителни“.

Въпреки това съдия Дафни Уикъм постанови, че той може да бъде екстрадиран. 44-годишният Георгиев беше арестуван през януари, след като „Сън“ го разкри в боксова зала в Южен Лондон.

С името на Георгиевсе свързват още седем убийства.

Две от новите три убийства са свързани с наркодоставчика Емил Кушев и любовницата му Биляна Наумова.

През 2007 г. двамата бяха измъчвани с ножици и застреляни, след като не платили дълговете си към Касапина. По-късно през януари в центъра на София бе убит журналистът Борис Цанков.

#убийство #Българския касапин #Великобритания #вестник #Сън #Боксьора #Тихомир Георгиев #екстрадиране

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници