Български и френски власти инспектирали нелегални ромски лагери в Париж

Български и френски власти инспектирали нелегални ромски лагери в Париж
За първи път властите във Франция са поканили български представители да участват в инспекциите на незаконни ромски лагери в две предградия на Париж. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

За първи път властите във Франция са поканили български представители да участват в инспекциите на незаконни ромски лагери в две предградия на Париж, съобщи посланикът на България във Франция Марин Райков.

Райков обясни, че полицейски представители на парижката префектура заедно с българсккото аташе на МВР  към посолството са направили оглед на два незаконни лагера в частни имоти в предградията Бобини и Монтрьой, предаде БНР.

В лагерите били открити 18 български роми – в единия, и шест души, в абсолютно мъчително в другия, които живеели при много лошо битови условия.

Представителите на българските и френските власти успели да разговарят с ромите, които не са били нито арестувани, нито екстрадирани обратно в България.

Посланик Райков приветства новия подход на френските власти, но настоявайки да се спазват правата на българските граждани.

#посланик на България във Франция #Марин Райков #Франция #роми #лагери #инспекция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници