Имамов: ЕС не е изтривалка на Дянков за коледните добавки на пенсиите

Имамов: ЕС не е изтривалка на Дянков за коледните добавки на пенсиите
Според Алиосман Имамов не може „ЕС да бъде виновен за това, че министърът на финансите на Република България има проблеми със събирането на средства“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Финансовият министър Симеон Дянков никога не е имал намерение да плаща коледни надбавки за пенсионерите, коментира депутатът от ДПС Алиосман Имамов.

Той взе отношение към задочния спор между вицепремиера и Брюксел.

В края на годината Симеон Дянков оправда липсата на добавки към пенсиите с неизплатени от Брюксел пари по европейски програми. В четвъртък Европейската комисия опроверга това твърдение с официално съобщение.

Финансовият министър обаче обясни, че финансирането по европейски проекти се плаща първо от държавния бюджет, а след това парите се възстановяват от ЕК, което не се е случило в рамките на 2012 г.

„Бюджетът беше на дефицит и ако Дянков беше платил допълнителни бонуси, дефицитът щеше да се увеличи, а това е неблагоприятно за България. Това беше чиста демагогия“, допълни Алиосман Имамов.

По думите му не може „ЕС да бъде виновен за това, че министърът на финансите на Република България има проблеми със събирането на средства“.

„Надявам се министърът на финансите да си е взел поука, защото ЕС не може да бъде изтривалка на всеки министър, когато има финансови проблеми“, каза още Алиосман Имамов.

Според него е логично сега, след като парите от Брюксел бяха изплатени, да се иска да се платят бонуси на пенсионерите, но е убеден, че финансовият министър няма да го направи.

За изплащането на следколедни бонуси се обяви по-рано в петък и лидерът на БСП Сергей Станишев.

#Алиосман Имамов #депутат от ДПС #Симеон Дянков #Министър на финансите #коледни добавки #ЕК #ЕС #Сергей Станишев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници