Студ и виелици от Близкия изток до Китай

Студ и виелици от Близкия изток до Китай
Палестинец се разхожда в Йерусалим по време на снежната виелица. Снеговалежът е най-обилният в региона от 10 г. насам. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Виелици и ниски температури сковаха азиатския континент от Близкия изток до Китай.

Големи райони от Израел и Йордания са покрити със сняг, като снеговалежът в района е най-силният от 10 г. насам, предаде Би Би Си, цитирана от БГНЕС.

В много райони училищата са затворени, хиляди домакинства са без ток. Снеговалежът буквално блокира движението по улиците на Йерусалим в четвъртък.

В Ливан пък обстановката е усложнена и заради наводненията, които предшестваха падането на температурите и снеговалежа.

Снегът блокира и движението в обширни райони на Йордания, поради което крал Абдула II нареди армията да помага на местните власти при разчистването на пътищата и оказването на помощ на пострадалите.

Четирима френски туристи пострадали в Египет, след като автобусът им претърпял катастрофа на Синайския полуостров заради заснежения път.

Необичайното време ще нанесе щети на стопанството в региона. По данни на асоциацията на производителите в Израел наводненията, които се стовариха върху страната преди снега, са нанесли щети за 80 млн. долара.

В Китай пък зимата е най-студената от 30 г. насам. Според информация, разпространена от агенция „Синхуа“, от спешна помощ се нуждаят 250 000 китайци. В южните провинции на страната, където студеното време е рядкост, са устроени временни приюти за стари хора и деца.

#студ #сняг #Египет #Израел #Йордания #Ливан #Китай #наводнение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници