България била от малкото страни с изплатени пари от ЕС, заяви Борисов

България била от малкото страни с изплатени пари от ЕС, заяви Борисов
ремиерът добави, че във всички министерства, в които има оперативни програми, създадените екипи с много голям административен капацитет давали високи резултати. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

България е била една от малкото страни в ЕС, на които в края на 2012 г. са били изплатени абсолютно всички пари, заяви премиерът Бойко Борисов.

По време на представянето на анализа на финансовото изпълнение на оперативните програми за 2012 г. премиерът поздрави ресорния министър Томислав Дончев за добрата работа, предаде Информационна агенция „Фокус“.

Борисов поздрави и финансовото министерство, както и кметовете, добавяйки, че председателят на ЕК Жозе Барозу е изтъкнал, че България е сред държавите с най-нисък процент грешки.

„Това означава, че нашата администрация е много стриктна и много строга. Нашата администрация е жестока към проектите и налага много тежки корекции. Това ни дава възможност в Брюксел, когато отидат нашите чисти фактури, да се разплащат“, заключи Борисов.

Премиерът добави, че във всички министерства, в които има оперативни програми, създадените екипи с много голям административен капацитет давали високи резултати.

#Бойко Борисов #ЕС #Министър по управление на средствата от ЕС #Томислав Дончев #анализ #пари #средства #оперативни програми #министър-председател #Европейски съюз

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници