Дончев представя анализ за изпълнението на оперативните програми за 2012 г.

Дончев представя анализ за изпълнението на оперативните програми за 2012 г.
В последната седмица на декември ЕК възстанови всички заявени плащания, изпратени от България за 2012 г. Снимка: Sofia Photo Agency, архив
A A+ A++ A

Министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев ще представи пред Министерския съвет знализ на финансовото изпълнение на оперативните програми за 2012 г.

Анализът ще бъде представен заедно със зам.-министъра на финансите Карина Караиванова в четвъртък, от 10.30 часа в Гранитна зала на Министерския съвет, съобщиха от правителствената пресслужба.

Годишният обзор ще включва детайли за темпа на управление на оперативните програми, договорените и разплатените средства по линия на структурните и Кохезионния фонд на ЕС.

Министър Дончев ще даде и специализирана информация за работа с публичния модул на Информационната система за управление и наблюдение (ИСУН).

Очаква се през идните месеци да бъдат договорени още няколко схеми и големи проекти, за да може преди средата на годината България да приключи с договарянето на средствата за периода 2007-2014 г.

България има право да договаря средства за настоящия програмен период до края на 2013 г. и да разплаща средства за изпълнение на проектите до края на 2015 г.

В последната седмица на декември ЕК възстанови всички заявени плащания, изпратени от България за 2012 г.

#анализ #оперативни програми #министър по управление на средствата от Европейския съюз #Томислав Дончев #Министерски съвет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници