ГЕРБ подкрепят искания от СДС референдум за пушенето

A A+ A++ A

Темата „за" или „против" пълната забрана за пушенето на обществени места би била много по-полезна, отколкото АЕЦ „Белене", заяви председателят на ПП на ГЕРБ Красимир Велчев.

Във вторник стана ясно, че СДС ще предложи организирането на подписка за референдум, на който гражданите да решат какъв да бъде режимът за пушене в Бълагрия.

Според Велчев пълната забрана за тютюнопушенето засяга пряко хората, а мнението по темата било силно поляризирано в обществото, предаде Информационна агенция „Фокус".

Велчев заяви, че близо 60 на 40% е разделението на общественото мнението относно пълната забрана за пушене на обществени места.

По неговите думи, при такъв въпрос е необходимо да се потърси консенсуса в обществото, за което много важна и отговорна е ролята на медиите, за да се предадат обективно нещата.

„Когато някой не е доволен от някой закон, излизат определен брой протестиращи, блокират кръстовище или правят митинг в София и се започва с: „Ето, недоволство, парламентът пак нищо не прави", коментира Велчев.

Според него, когато въпросите засягат лично хората, няма да има проблем с броя на участващите в референдума, но проблемът идвал, когато човек не е наясно как да отговори и тогава той не гласува.

#ГЕРБ #Красимир Велчев #СДС #тютюнопушене #референдум #АЕЦ „Белене“ #забрана

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници