Астероидът Апофис ще прелети край Земята

Астероидът Апофис ще прелети край Земята
Според някои апокалиптични предвиждания Апофис може да промени орбитата си така, че при следващото приближаване към Земята – през 2036 г., да се сблъска с планетата. Снимка: Интернет
A A+ A++ A

Астероидът Апофис, който се определя като потенциална заплаха за Земята, ще прелети на около 14 млн. км от нея в 13:43 часа в сряда.

Според учените небесното тяло, носещо името на древноегипетския бог на смъртта и хаоса, е единствената сериозна заплаха от Космоса за Земята, предадоха световните агенции, цитирани от Дарик.

През април 2029 г. астероидът с диаметър от 250 м. и маса от 100 млн. тона, отново ще премине край Земята, но този път едва на 36 000 км от нея.

Според някои апокалиптични предвиждания Апофис може да промени орбитата си така, че при следващото приближаване към Земята – през 2036 г., да се сблъска с планетата.

Поради това шефът на „Роскосмос" Владимир Поповкин каза, че се планира през 2020 г. изстрелването на космически апарат, който да постави на Апофис радиомаяк, който да следи поведението на космическото тяло.

#Апофис #астероид #Земята #Роскосмос #Владимир Поповкин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници