Депутатите се връщат на работа

Депутатите се връщат на работа
Сред най-важните задачи на депутатите със стартирането на нова сесия е да открият трета процедура за избор конституционен съдия от парламентарната квота. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Очаква се в сряда да стартира зимната сесия на 41-то Народно събрание.

Тя вероятно ще започне с традиционните за начало на нов парламентарен сезон декларации на лидерите на политическите сили с приоритетите в работата им, посочва Дарик.

Сред най-важните задачи на депутатите със стартирането на нова сесия е да открият трета процедура за избор конституционен съдия от парламентарната квота.

Вече два месеца законодателният орган не може да осъществи избора заради скандали с номинираните досега за поста – Венета Марковска и Галя Гугушева.

Сред закони, които пък трябва да бъдат разгледани до месец май, са измененията в Изборния кодекс и пакетът закони за дейността на спецслужбите.

Програмата, предлагана от мнозинството на ГЕРБ за работа в пленарната зала тази седмица, предвижда депутатите да обсъдят на второ четене поправки в по Закона за ветеринаромедицинската дейност и да разгледат отново върнатите от президента Росен Плевнелиев за нова дискусия поправки в Закона за насърчаване на инвестициите.

#Народно събрание #депутати #Венета Марковска #Галя Гугушева #Изборния кодекс #ГЕРБ #Росен Плевнелиев #президент #Закона за насърчаване на инвестициите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници