„Топлофикация“ отново пише изравнителни сметки

„Топлофикация“ отново пише изравнителни сметки
През 2012 г. цената на топлоенергията отново беше променена по време на отоплителния сезон – от 1 април, а изравнителните сметки на абонатите бяха готови през лятото. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Няма да има извънредно засичане на индивидуалните топломери въпреки по-ниските цени на топлоенергията от 1 януари 2013 г., съобщиха от „Топлофикация – София“.

Дружеството ще засича само общите топломери, а след края на отоплителния сезон ще излязат изравнителни сметки, предаде Дарик.

По този начин сметките на абонатите на топлофикациите ще се определят на базата на първоначално зададения прогнозен дял за съответния клиент.

Така, ако прогнозното потребление на топлоенергия за дадено жилище е 1% от общото за цялата сграда, то сметката ще продължи да се изчислява според този прогнозен дял и след влизането в сила на новите цени.

От „Топлофикация – София“ коментираха, че вече са засекли общите топломери за декември, като в началото на февруари ще засекат и тези за януари.

През 2012 г. цената на топлоенергията отново беше променена по време на отоплителния сезон - от 1 април, а изравнителните сметки на абонатите бяха готови през лятото.

В края на 2012 г. Държавната комисия за енергийно и водно регулиране прие окончателните цени за парното и природния газ за първото тримесечие на 2013 г., с което топлото в София се понижи със 7.18% до 83.31 лева за мегаватчас без ДДС.

В Плевен парното пък поевтиня с 11.14%, или 64.35 лв., а в Бургас - с 10.99% - 57.93 лв. за мегаватчас без ДДС.

#„Топлофикация – София" #сметки #абонати #парно

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници