Цветанов: Вярвам в новия главен прокурор Цацаров

Цветанов: Вярвам в новия главен прокурор Цацаров
Много вярвам в главния прокурор Сотир Цацаров, че ще предприеме действия по контрола, който трябва да бъде осъществяван на високи нива във всяка от институциите, заяви Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вътрешният министър Цветан Цветанов вярва в новия главен прокурор Сотир Цацаров.

„Много вярвам в главния прокурор Сотир Цацаров, че ще предприеме действия по контрола, който трябва да бъде осъществяван на високи нива във всяка от институциите“, заяви Цветан Цветанов, цитиран от Информационна агенция „Фокус“.

Още преди да бъде избран за наследник на Борис Велчев, вицепремиерът Цветан Цветанов и премиерът Бойко Борисов обявиха подкрепата си за Сотир Цацаров, като го определиха за най-добрия кандидат.

При гласуването се оказа, че няколко от членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС), които първоначално подкрепиха другите две кандидатури, в крайна сметка са гласували за председателя на Окръжния съд в Пловдив, известен с множеството си осъдителни присъди.

„МВР има много ясна политика - когато има лице, което е засечено в контакти с представители на организираната престъпност, сме безкомпромисни. Веднага биват освобождавани от длъжност и задържани, когато има достатъчно съпричастност към дадена организирана престъпна група“, заяви Цветан Цветанов и изтъкна, че управляващите са доказали това през годините, в които е вицепремиер и министър на вътрешните работи.

„За голямо съжаление винаги, когато говоря за подобни връзки на магистрати с организирана престъпност, винаги това се възприема като атака срещу съдебната система. Не, това е констатация и това е препоръка – да изчистим къщичката си“, добави той.

Преди дни президентът Росен Плевнелиев също коментира, че не е имал никакви съмнения при подписването на указа за назначаването на новия главен прокурор Сотир Цацаров.

Държавният глава положи подписа си под указа в последния момент на последния работен ден за 2012 г.

Сотир Цацаров трябва да положи клетва като главен прокурор на 10 януари.

#Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #Сотир Цацаров #главен прокурор #ВСС #Бойко Борисов #премиер на България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници