Вълчев: Борисов да не забравя, че парите, които харчи, дойдоха от Кунева

Вълчев: Борисов да не забравя, че парите, които харчи, дойдоха от Кунева
За евентуална коалиция на „България на гражданите“ с друга партия Вълчев посочи, че в движението са взели ясно решение на Националния си съвет. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов да не забравя, че европейските средства, които той в момента харчи, са дошли в България благодарение на работата на Меглена Кунева, заяви Даниел Вълчев от „България на гражданите“.

Господин Борисов не е лошо да помни, че това, което харчи като европейски пари, и за съжаление, се усвоява твърде малко, се дължи на г-жа Кунева и нейния преговорен екип“, каза Вълчев в ефира на Нова телевизия във вторник.

„Борисов е обиден на Движение „България на гражданите“, никой от нас не е искал лично да го обиди. В политиката не е въпрос да кажем: ти си такъв, ти си онакъв. Ако така разсъждаваме, в България нищо няма да се подобри“, посочи той.

„Като си 4 г. на власт, не можеш да връщаш разговора непрекъснато към това, че България е основана от хан Аспарух. Факт е, че България е държавата в ЕС, която е най-бедната и най-малко отделя пари за образованието и наука, имаме най-лошо здравеопазване, най-бързо изчезващата нация в света сме. Нормално е да седнем и да говорим за тези неща какво ще се промени през следващите 4 г. за българските граждани“, коментира бившият образователен министър.

„Постоянно ни се дава за пример Гърция как ще фалира. Ама гърците, както са в технически фалит, имат 3-4 пъти по-големи заплати и пенсии от нас“, подчерта Даниел Вълчев.

За евентуална коалиция на „България на гражданите“ с друга партия Вълчев посочи, че в движението са взели ясно решение на Националния си съвет.

„Единодушно е прието, че Движение „България на гражданите“ ще се яви самостоятелно на предстоящите избори и след тях, независимо от резултатите, движението няма да влиза в коалиция нито с ГЕРБ, нито с БСП, нито с ДПС“, категоричен е Даниел Вълчев.

#Даниел Вълчев #Меглена Кунева #България на гражданите #Бойко Борисов #премиер #България #Гърция #Хан Аспарух

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници