Учител осъди училище след „война” със снежни топки с ученици

Учител осъди училище след „война” със снежни топки с ученици
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Германски учител спечели съдебен спор с училището в което преподава, че травма, получена по време на бой със снежни топки с негови ученици, е трудова злополука, за която може да получи право на болничен отпуск.

При инцидента, възникнал в края на миналата година, преподавателят бил „нападнат от засада” от около 15 негови ученици в двора на училището, които започнали да го замерят със снежни топки, предаде АФП, цитирана от Би Ти Ви.

След първоначалните си опити да прекрати играта, учителят в крайна сметка се включил в „битката”, в резултат на което получил травма, която наложила отсъствието му от работа в продължение на месец.

Съдът в град Фрайбург е постановил, че учителят, който бил ударен със снежна топка в окото, има право на редовните компенсации, отпускани за трудови злополуки, въпреки довода на училищната управа, че включвайки се в забавлението на неговите ученици е загубил „йерархичното си влияние на преподавател”.

Според съда обаче, включвайки се в забавлението на учениците, неназованият преподавател е запазил авторитета си пред тях и не е позволил неговото уронване.

Училищната управа все още може да обжалва съдебното решение.

#учител #училище #ученици #снежни топки #Фрайбург #Германия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »