Стойчо Младенов: В ЦСКА е батак – няма условия, няма пари

Стойчо Младенов: В ЦСКА е батак – няма условия, няма пари
Бившият селекционер разкри, че той и екипът му не са получавали заплати от 6 месеца. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Освободеният от поста треньор на ЦСКА Стойчо Младенов определи ситуацията в клуба като „батак“.

Бившият селекционер обвини собствениците на червения тим, че не осигуряват необходимите условия за работа, и разкри, че той и екипът му не са получавали заплати от 6 месеца.

„Хората от моя екип ме съветваха да не поемам ЦСКА, знаехме какъв батак е в ЦСКА, знаехме какви са проблемите, но аз бях убеден, че ще се справим. Много ми е мъчно, че се разделяме по този начин, крайно обидно ми беше. Шест месеца не сме вземали заплати – аз и моите колеги“, заяви Младенов по време на специална пресконференция, предаде Би Ти Ви.

По думите му най-голямата грешка на „Титан“ е била, че са поканили именно него за треньор, защото той постоянно е изисквал нужните условия за работа.

„В клуба няма стратегия за развитие, не се знае в утрешния ден какво ще се прави, няма никакава последователност – това не е професионално, не отива на клуб като ЦСКА. Няма база, няма стадион, няма терени – обикаляме София и се чудим къде да тренираме“, каза той.

„На един треньор можеш да му търсиш отговорност, когато му дадеш възможност да си прави селекцията, осигуриш му условия, а не като му водиш играчи, които не са одобрени. Останах в ЦСКА въпреки всичко, защото обещах на феновете, че няма да си тръгна и ще отстоявам интересите на ЦСКА. И те трябва винаги да знаят, че си оставам един от тях“, допълни Младенов.

Доскорошният наставник на „червените“ нападна и спортно-техническия директор на клуба Георги Илиев-Майкъла.

„Изключително съм разочарован от поведението му, защото до последния момент с него решавахме за селекцията, подготовката, а през цялото време е знаел, че ме сменят. Той обаче не ми каза нищо. Точно от него не съм го очаквал. Бяхме съотборници дълги години, не сме имали проблеми“, коментира екстреньорът на „армейския“ клуб.

„Преговарял е с други треньори, знаел е, че ме сменят. Не е коректно от негова страна. Нека кажат в крайна сметка какъв е той в ЦСКА – строител или спортно-технически директор. Точният му пост не ми е известен“, каза още Стойчо Младенов.

#Стойчо Младенов #ЦСКА #треньор #Титан #София #Георги Илиев-Майкъла

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници