Станишев: Поредният „лупинг” на Борисов показва, че е против ядрената енергетика

A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов се обяви против развитието на ядрената енергетика в България с призива си към симпатизантите на ГЕРБ да гласуват с „не” на предстоящия на 27 януари референдум, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

„Поредният лупинг, поредното обръщане на палачинката от страна на Бойко Борисов с призива към членовете и симпатизантите на ГЕРБ да гласуват с „не" на референдума, означава, че премиерът се обявява против развитието на ядрената енергетика в България и иска да я обрече на доизживяване", каза социалистът в неделя, цитиран от Дарик.

Станишев напомни, че когато са били събрани над 770 000-те подписи от Инициативния комитет за националното допитване, Борисов е твърдял, че трябва да се гласува въпросът, както е зададен, а после ГЕРБ са го подменили.

„През цялото време премиерът говореше как ГЕРБ са за развитието на ядрената енергетика, но това се оказа поредната лъжа на управляващите", възмути се червеният лидер.

Той изтъкна, че сега „истината лъсва пред всички” – ГЕРБ не искат нова ядрена мощност, а искат цените на тока да се определят от възобновяемите източници, които са много по-скъпи.

Според лидера на левицата тази позиция е против интересите на гражданите и развитието на България като високотехнологична държава.

#Сергей Станишев #БСП #Бойко Борисов #премиер #ГЕРБ #референдум #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници