Борисов: Който ми симпатизира, да гласува с „не” на референдума

Борисов: Който ми симпатизира, да гласува с „не” на референдума
Министър-председателят подчерта, че извън референдума ГЕРБ е за изграждането на седми реактор на АЕЦ „Козлодуй". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов призова симпатизантите на председателстваната от него партия ГЕРБ да гласуват с „не" на референдума за ядрената енергетика в България, който предстои на 27 януари.

„За членовете на ГЕРБ ще има такива указания, да гласуват с „не". Не, не, не – ясно да го кажа”, категоричен бе премиерът в ефира на предаване по ТВ7, където се включи извънредно.

Министър-председателят подчерта, че извън референдума ГЕРБ е за изграждането на седми реактор на АЕЦ „Козлодуй".

„Нашето мнение ясно е изразено с решението на Министерски съвет и на парламента за АЕЦ „Белене". Това е една от малкото теми, по които ние, с бившия премиер, сме единомишленици - че АЕЦ „Белене" не трябва да се строи. Ако е искал да я строи, просто е щял да подпише договор, в който, като във всеки договор, ще има цена, обосновка и др. Той умишлено не го е подписвал години наред, за да не се случи”, обясни Борисов, визирайки лидера на БСП Сергей Станишев.

„Нашето решение е да строим седми реактор на АЕЦ „Козлодуй" и да се удължи животът на пети и шести реактор”, уточни той.

„За да няма никакви спекулации, никакви колебания, никакъв шанс този проект, който Станишев умишлено не е подписал, защото той самият е знаел, че проектът е пагубен с огромната си цена за България, за което му благодаря, че не го е подписал, за пред очите на партията си, прави сега така, че да е „да", обясни Борисов.

#Бойко Борисов #министър-председател #Сергей Станишев #ГЕРБ #БСП #референдум #България #АЕЦ „Козлодуй" #АЕЦ „Белене" #Министерски съвет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници