Карл Билд: Русия изнудва икономически Украйна

Карл Билд: Русия изнудва икономически Украйна
Очевидно Русия използва икономически шантаж, за да принуди Украйна на промени политическия си курс, пише Карл Билд в Туитър. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Русия изнудва икономически Украйна, смята министърът на външните работи на Швеция Карл Билд.

В интервю за „Интерфакс" от 1 януари директорът на отдела за икономическо сътрудничество във външното министерство на Русия Александър Горбан заяви, че Русия няма да намали цената на природния газ за Украйна.

Той посочи, че руската страна е предложила на Киев да влезе в Митническия съюз и да получава газ по същите цени като Беларус.

„Украйна обаче иска едновременно да следва две цели: да влезе в Европейския съюз, където не я чакат особено, и да участва по-малко в Митническия съюз, но само по направленията, които са й изгодни. Така не става. Не може да има полубременност," подчерта Александър Горбан.

Карл Билд определи изявлението на представителя на руското външно министерство Александър Горбан за взаимоотношенията между Киев и Митническия съюз като сериозен икономически шантаж, предаде БГНЕС.

„Очевидно Русия използва икономически шантаж, за да принуди Украйна на промени политическия си курс," пише Карл Билд в Туитър.

Директорът на отдела за информационна политика на украинското външно министерство Олег Волошин посочи, че Украйна в преговорите с Митническия съюз и с Европейския съюз следва изключително своите национални интереси.

В Митническия съюз засега са Русия, Беларус и Казахстан.

#Карл Билд #Швеция #министър на външните работи #Русия #Украйна #природен газ #митнически съюз #Туитър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници