Йотова: ГЕРБ беше сварен по бeли гащи

Йотова: ГЕРБ беше сварен по бeли гащи
Според евродепутата управляващата партия дори направила нещо повече, тъй като си замълчала и започнала да урежда със заменки свои хора. Снимка: Sofia Photo Agency, архив
A A+ A++ A

ГЕРБ беше сварен по бели гащи, заяви евродепутатът от БСП Илияна Йотова по повод скандала с продадените дюни край Несебър.

Йотова добави, че земеделският министър Мирослав Найденов за пореден път не е имал мъжкото поведение да сложи подписа си под документа за продажбата на спорните терени, а е оставил всичко в ръцете на своя заместник, цитира думите й БГНЕС.

„Бойко Борисов спря едно решение на земеделското министерство, подписано от зам.-министъра, т.е. вече е официален документ“, коментира Йотова.

Според евродепутата по този начин Борисов е подписал оставката на „своя земеделски министър“.

Евродепутатът бе запитана от журналисти как възприема изказването на Борисов, че вместо оставката на Найденов Йотова трябва да поиска тази на Сергей Станишев и министрите на земеделието от Тройната коалиция.

„Аз разбирам в какво състояние беше изпаднал премиер-министърът, разбирам, че емоциите са надделели над разума при този отговор. Лично аз не схванах какво иска да ми каже, тъй като г-н Станишев не е премиер-министър вече от три години и половина, а очевидно и г-н Борисов не се чувства на място“, коментира Йотова.

Тя добави, че единственото нещо, което магат да направят от ГЕРБ, е да прехвърлят вината на предишния кабинет.

„Така или иначе тогава земята не беше продадена за жълти стотинки, не беше осъществена тази далавера за една вечер, в която многократно по-скъпо беше продадена земята. Сами разбирате къде отиват отчисленията и комисионите от една такава сделка“, каза още евродепутатът.

По думите на Йотова една от основните пропагандни тези, когато е дошло правителството на ГЕРБ, било за заменките, по които обаче Кабинетът не си бил мръднал пръста.

„Ако то действително смяташе, че има извършено престъпление, отдавна тези, които са извършвали тези заменки, трябваше да ги върнат обратно. По никакъв начин не се опитаха да ревизират и законодателството, макар че имат пълното мнозинство в парламента“, коментира още тя.

Според нея управляващата партия дори направила нещо повече, тъй като си замълчала и е започнала да урежда със заменки свои хора.

„Това, което преля чашата, е желанието точно в тези коледни дни, когато настроението на хората е различно, в това затишие да подпишат тази сделка за милиони. Слава Богу, този случай показа, че не толкова политическите партии бяха на ниво, колкото беше гражданското общество, което алармира за безобразията, които се извършват в Несебър“, добави Йотова.

Тя запита защо правителството на ГЕРБ не е използвало ведомствените комисии, за да установят състоянието на земята преди извършването на сделките, а „да се оправдава с неща, които са се случили 2007–2008 г., това вече омръзна на целия български народ и няма никаква чуваемост у хората“.

#министър на земеделието и горите #министър-председател #Бойко Борисов #Илияна Йотова #Мирослав Найденов #Дюни #заменки #ГЕРБ #правителство #евродепутат #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници