Станишев: „Отгоре" разрешили продажбата на дюните

A A+ A++ A

Сегашната власт е централизирана, персонифицирана, няма важно решение, което да не минава през министър-председателя и тесния кръг около него, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев по повод скандала с продажбата на защитените дюни край Несебър.

Според Станишев, служителите в Министерството на земеделието и храните трудно биха направили „такова фрапиращо нарушение, ако нямаха „зелена светлина" отгоре, цитира го БГНЕС.

„Стига са си мили ръцете с предишното правителство", каза лидерът на БСП.

По неговите думи, случващото се с продажбата на защитените земи и строжите върху тях са в огромно нарушение на Закона за устройство на Черноморието.

„Това е очевидна далавера, корупция и това се случва не 2007, 2008, 2009 г., а 2012 г. по време на управлението на г-н Борисов. Те са направили това нарушение", категоричен бе Станишев.

Той добави, че през 2007 г. е бил приет закон за Черноморското крайбрежие, с много дебати и противоречия, но той е постигнал въвеждане на ясни правила и намаляване на застрояването на крайбрежието.

В закона ясно пишело, че дюните трябва да бъдат публична държавна собственост и трябва да бъдат картирани.

Според Станишев с идването на власт на ГЕРБ дейността по картирането на дюните е прекратена от Агенцията по кадастър, под ръководството на регионалното министерство и тогавашния министър Росен Плевнелиев.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници