Мачът „Левски“ – ЦСКА ще се охранява от 1630 полицаи

A A+ A++ A

Мачът „Левски“ – ЦСКА ще бъде охраняван от 1630 полицаи, заяви зам.-директорът на СДВР Христо Терзийски.

В охраната на дербито ще се включат 260 служители на реда от страната от почти всички областни дирекции на МВР, уточни Терзийски, цитиран от агенция „Фокус“.

От жандармерията ще изпратят още 100 служители на МВР.

Органите на реда ще бъдат разположени на уязвими места в централата част на града преди, по време и след приключване на мача.

Освен това с допълнителни сили е обезпечена цялата територия на София. Контролират се най-вече районите на спирките на масовия градски транспорт, включително станциите на метрото.

„Провеждането на мача на „Васил Левски” е по-добре от гледна точка на сигурността на гражданите, тъй като самият стадион е с по-модерна инфраструктура и позволява по-бързо влизане и по-бързо излизане и напускане на самия стадион“, обясни зам.-директорът на СДВР.

„Пространството около стадиона е по-широко и има по-голяма възможност за подходи на привържениците на двата отбора, а и там самите привърженици си знаят, че клубните фенове на ЦСКА винаги се събират в района на „Ариана“ – оттам подхождат към сектор „Г“, а тези на „Левски“ се събират от другата страна, откъм Моста на дружбата. Така че за самите фенове е по-удобно за пристигането им и влизането им на стадиона“, добави още Терзийски.

Футболната среща ще се проведе в петък от 17.45 ч. на Националния стадион „Васил Левски“.

Докато приключи мачът, се въвежда временна организация на движението около стадиона.

#Левски #мач #Национален стадион Васил Левски #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници