Бан Ки-мун поиска Судан да разследва отвличането на миротворците в Йордания

Бан Ки-мун поиска Судан да разследва отвличането на миротворците в Йордания
Ки-мун похвали съвместните действия на миротворческите сили на ООН и Африканския съюз, както и правителствата на Судан и Йордания за успешното освобождаване на двамата офицери. Снимка: ЕПА, архив
A A+ A++ A

Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун призова суданските власти да разследват отвличането на двама миротворци от Йордания.

Полицейските офицери бяха заловени в обхванатия от конфликт регион Дарфур, като в сряда бяха освободени след 136 дни в плен, предаде АФП, на която се позова Информационна агенция „Фокус".

Генералният секретар на ООН поиска правителството на Судан да проведе пълно разследване и да изправи извършителите пред съд колкото е възможно по-скоро.

Ки-мун похвали съвместните действия на миротворческите сили на ООН и Африканския съюз, както и правителствата на Судан и Йордания за успешното освобождаване на двамата офицери.

В изявлението си генералният секретар подчерта отново, че основната отговорност за сигурността на миротворческиите сили и представителите на хуманитарните организации зависи от суданското правителство.

#генерален секретар на ООН #Бан Ки-мун #Судан #разследване #отвличане #ООН #миротворчески сили #Йордания #офицери #Африкански съюз

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници