По молба на Цветанов Банско преустанови протестите за писти и лифт

По молба на Цветанов Банско преустанови протестите за писти и лифт
В третия ден на блокада гражданите на Банско прекратиха протестите, с които затваряхаха пътя за града с искания за втора кабинкова линия и нови писти. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В третия ден на блокада гражданите на Банско прекратиха протестите, с които затваряхаха пътя за града с искания за втора кабинкова линия и нови писти.

След като в петък исканията им чу икономическият зам.-министър с ресор Туризъм Иво Маринов, а в събота към протестиращите се присъедини председателят на парламента Цецка Цачева, в третия ден на протести в Банско пристигна вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, предаде БГНЕС.

Той каза, че в неделния ден е видял много деца да карат ски, но за да се стигне до пистите, се чака час и половина, което според него не е нормално.

„България има 220 километра писти, докато всеки курорт в Австрия и Швейцария имат по 1200 километра. По-добре хората да протестират тук, за да имат работа, отколкото да идват в София," коментира Цветан Цветанов.

След като протестиращите му дадоха думата, министърът ги помоли да преустановят блокадата, тъй като на път за Банско видял огромния трафик към зимния курорт.

Вицепремиерът гарантира на протестиращите, че исканията им ще бъдат разгледани, а гаранция за това е било и вчерашното присъствие в Банско на председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

След кратко съвещание Инициативният комитет, в който участва и вътрешният министър, кметът на Банско Георги Икономов обяви, че преустановяват блокадите на пътя и ще търсят други начини на протест, и очаквайте благоприятно решение от държавните институции.

На днешния протест новост бе, че облечени в типичните банскалийски носии двама местни бяха разкрили подкрепителен пункт, от който всеки от около 350-те протестиращи можеше да си вземе чаша вино.

#Банско #протест #писти #ски #лифт #Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #Георги Икономов #кмет на Банско

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници