Депардийо не се трогна от отмяната на данък „богатство"

Депардийо не се трогна от отмяната на данък „богатство"
Нека си говорят. Все ми е едно. Това нищо не променя, каза по адрес на политиците Жерар Депардийо, който е данъчен емигрант в Нешен, Белгия. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Решението за отмяна на данък „богатство" във Франция не трогна актьора Жерар Депардийо.

В събота Конституционния съвет (конституционния съд) във Франция отхвърли облагането с данък от 75% на най-богатите данъкоплатци на държавата.

Големият актьор, който реши да се откаже от френския си паспорт и да поиска белгийско поданство заради данъка, обяви, че това не променя нищо за него, пише вестник „Паризиен Диманш", цитиран от БГНЕС.

„Нека си говорят. Все ми е едно. Това нищо не променя," каза по адрес на политиците Жерар Депардийо, който е данъчен емигрант в Нешен, Белгия.

Той добави, че решението на Конституционния съвет няма да го накара да промени решението си да се установи в Белгия.

Както вече бе съобщено, конституционните съдии нанесоха тежък удар на президента социалист Франсоа Оланд, като отмениха най-емблематичната и оспорвана мярка в неговата програма.

Конституционният съвет отхвърли предложения от лявото мнозинство 75-процентов данък, тъй като той нарушавал принципа за равенство при облагането и се налага на физическите лица, а не на домакинствата, които са в основата на изчисляването на данъка върху дохода.

„Френското правителство заяви, че ще подготви нов вариант. Ние желаем да запазим тази мярка, защото тя символизира необходимостта бремето да е разпределено по възможно най-справедлив начин," посочи премиерът Жан-Марк Еро.

#данък „богатство" #Франция #Жерар Депардийо #Белгия #Франсоа Оланд #Президент на Франция #Жан-Марк Еро #премиер на Франция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници