Синовете на Мубарак имали 300 млн. долара в „Креди Сюис"

Синовете на Мубарак имали 300 млн. долара в „Креди Сюис"
Алаа Мубарак, на 50 г., и брат му Гамал, на 48 г., са обвинени, че са злоупотребили с положението на баща си през последните тридесет години. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Синовете на бившия диктатор на Египет Хосни Мубарак разполагат с близо 300 млн. долара авоари в голямата швейцарска банка „Креди Сюис" в Женева.

Сумата, възлизаща на 227 млн. евро, представлява 40% от 700-те милиона франка, замразени от Берн в швейцарски банки, пише вестник „Матен Диманш".

Тристате милиона долара принадлежат на Алаа и Гамал Мубарак, синовете на бившия президент, които са заподозрени в корупция, пише още вестник „Матен Диманш".

Според египетски източник на изданието сумата е била поверена на „Креди Сюис" през 2005 г.

Алаа Мубарак, на 50 г., и брат му Гамал, на 48 г., са обвинени, че са злоупотребили с положението на баща си през последните тридесет години, за да получават като „подарък" вили, луксозни коли и преди всичко дялове във фирми, пише швейцарският вестник.

„Креди Сюис" отказва коментар, позовавайки се на банковата тайна.

Банката едва ли е единствената в Швейцария с авоари на фамилията Мубарак. Според „Матен Диманш" големи суми са замразени на сметки в банка „Париба" в Швейцария.

#Египет #Хосни Мубарак #Швейцария #вестник „Матен Диманш"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници