Слънчева неделя с температури между 0° и 5°

Слънчева неделя с температури между 0° и 5°
Предимно слънчево и почти тихо, с температури между 0° и 5°, в крайните югозападни райони до 8°, ще бъде времето на 30 декември. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Предимно слънчево и почти тихо, с температури между 0° и 5°, в крайните югозападни райони до 8°, ще бъде времето на 30 декември.

В София ще бъде около 4°, прогнозират от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Над по-голямата част от крайбрежието на морето ще бъде предимно слънчево По-значителна облачност ще има над южните райони. Вятърът ще е слаб, от север. Максимални температури около 3-5°. Вълнението на морето ще отслабне до 2-3 бала.

Слънчево ще е и над планините. Вятърът по високите части ще е умерен, до обяд от изток, по-късно от югоизток. Дневна температура на височина 1200 метра около 2°, на 2000 метра - около минус 3°.

Условията за туризъм в планините са добри, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския червен кръст.

Хората трябва да следват зимната маркировка, тъй като навсякъде условията са зимни, със сняг. Навсякъде съоръженията работят, а през изминалото денонощие няма инциденти.

Всички, които ще предприемат пътуване към планината в неделя, трябва да бъдат с хубава зимна екипировка, независимо, че времето навсякъде е ясно и слънчево. Трябва да се използват слънчеви очила и слънцезащитни кремове, тъй като слънцето действа много бързо на кожата, съветват от ПСС.

#НИМХ #БАН #прогноза за времето #ПСС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници