Берлускони атакува Монти заради отказа му да оглави нова коалиция

Берлускони атакува Монти заради отказа му да оглави нова коалиция
Берлускони коментира изказването на Монти от неделя, в което той не изключи възможността да се върне на политическата сцена. Снимка: ЕПА, архив
A A+ A++ A

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони отправи  остри нападки срещу премиера в оставка Марио Монти.

Монти отхвърли предложението на екс премиера да оглави десноцентристка коалиция за следващите парламентарни избори, предаде вестник „Кориере дела сера", цитиран от БТА и БНР.

Берлускони коментира изказването на Монти от неделя, в което той не изключи възможността да се върне на политическата сцена.

Медийният магнат припомни, че за разлика от Монти, когато говори за политическа сцена, той използва винаги глагола „слизам", докато Монти е използвал „качвам се".

Това означавало, че Монти, оглавявал технократското правителство, назначено от президента, а не избрано от парламента, е с по-нисък ранг от един избран от народа премиер.

„Когато аз казвам, че ще сляза на политическата сцена, това означава, че съм с по-висш ранг", обясни Берлускони.

Ватиканският вестник „Осерваторе романо" обаче взе отношение след коментара на Берлускони, като разясни, че глаголът „качвам се" означавал, че Монти си давал сметка, че качването на политическата сцена е поемане на един благороден ангажимент.

В събота италианският президент Джорджо Наполитано разпусна парламента след оставката на премиера Марио Монти, откривайки пътя за предсрочни избори на 24 и 25 февруари.

#Италия #парлементарни избори #Марио Монти #Силвио Берлускони #премиер на италия #коалиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници