Безопасните видеоиграчки - до 24V

Безопасните видеоиграчки - до 24V
Видеоиграчките за деца, които се задействат с джойстик или клавиатура трябва да имат електрическо напрежение при екрана до 24V, иначе не се класифицират като играчки. Снимка: themangakasdesk.com
A A+ A++ A

Видеоиграчките за деца, които се задействат с джойстик или клавиатура трябва да имат електрическо напрежение при екрана до 24V.

Това изискване е записано в стандарт за безопасността на електрическите играчки, съобщиха от Българския институт за стандартизация.

Ако напрежението е по-голямо, устройството вече не може да се класифицира като играчка, обясниха от института.

С прилагането на стандарта БДС EN 62115 „Електрически играчки. Безопасност" се изпълняват съществените изисквания, определени в Наредбата за съществените изисквания и оценяване на съответствието на играчките.

Електрическите играчки или техните опаковки трябва да бъдат маркирани с наименование, търговска марка или идентификационна марка на производителя, или на лицето, което ги пускащо на пазара, модел или номер на типа.

В допълнение могат да бъдат приложими изискванията за маркиране от БДС EN 71-1 за безопасността на играчките.

Има допълнителни изисквания за играчките със сменяеми батерии, с трансформатор или с двойно захранване, както и тези с лампи.

Инструкции за играчките могат да бъдат върху отделен лист, върху опаковката или върху играчката. Те трябва да бъдат написани на официалния език на страната, в която играчката е продавана. Трябва да осигуряват подробна информация за почистване и поддържане, когато е необходимо.

Играчките трябва да бъдат доставяни с инструкции за сглобяване, когато са предназначени за сглобяване от дете. Ако играчката е предназначена за сглобяване от възрастен, това също трябва да бъде посочено.

#играчки #безопасност #БДС #клавиатура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници