Борисов се зарече ГЕРБ да остане в опозиция, ако не спечели мнозинство

Борисов се зарече ГЕРБ да остане в опозиция, ако не спечели мнозинство
Ако втория мандат нямаме такова мнозинство, че да не ни изнудват, оставаме в опозиция, категоричен е Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ако ГЕРБ не получи достатъчно мнозинство, за да управлява сама втори мандат, ще остане в опозиция, обяви премиерът Бойко Борисов в предаването „Всяка неделя" по „Нова телевизия".

„Ако втория мандат нямаме такова мнозинство, че да не ни изнудват, оставаме в опозиция," категоричен е министър-председателят.

„Българите трябва знаят, че аз няма да вляза в уйдурма, или как се казва на турски, с ДПС. Не мога да вляза по никакъв начин в коалиция с БСП, защото те са всеядни партии и всеки, който се е допрял до тях, дали СДС, дали НДСВ, е останал в историята," зарече се още Бойко Борисов.

По думите му, със самостоятелното си управление ГЕРБ е рискувала политическата си съдба, но е постигнала финансова стабилност за България. Според премиера коалицията е синоним на бягане от отговорност.

„Убеден съм в инстинкта на българския народ. Сигурно има по-добри политици от нас, по-талантливи и по-умни, но ние се научихме как да правим политика," каза премиерът.

Попитан какво мисли за социологическите проучвания за резултатите от следващите избори, Бойко Борисов заяви, че не им вярва.

„Аз имам моя социология, ходя сред хората и си говоря с тях. Нито една социологическа агенция не ми трябва," отсече министър-председателят и добави: „Единствено „Алфа Рисърч" ми познаха".

Той обеща, че ако се поддържа „правилният курс, България я чакат добри години".

Борисов се въздържа от сериозни нападки срещу противниците си, но коментира, че Иван Костов се е опитал да създаде интриги в ГЕРБ.

„Беше казал на Дянков, че Цветанов ми е любимец и той може да си го отнесе, после на Цветанов беше казал, че Дянков ми е любимец, а те двамата дойдоха да ми кажат на мен," разказа премиерът.

За Меглена Кунева премиерът заяви, че е „европейски човек и много добър професионалист", но според него тя е заобиколена от „адвокатски кръгове", водени от бившия министър на образованието Даниел Вълчев.

„Това беше и голямата грешка на царя, той ме имаше мене до себе си, имаше Цветанов, а вместо това послуша тези адвокатски кръгове," каза още Бойко Борисов.

Премиерът не подмина и ДПС. Той каза, че Ахмед Доган е най-добрият български политик, но ГЕРБ никога няма да се коалира с ДПС, защото това би означавало край на партията.

За Сергей Станишев премиерът призна, че „безспорно има много качества".

„ Той имаше ужасното време да управлява в Тройна коалиция, когато над себе си имаше трима много властни хора – Първанов, Доган и Царят. При мен сега е лесно, макар че съм убеден, че рано или късно ще бъде оценено това, което ГЕРБ и аз направихме в най-тежката криза. България щеше да се лашка в тежка политическа криза. Ние и сега в условията на криза, всяка година бюджетът ние е по-голям от бюджета на Тройната коалиция. Ако е казал Господ, догодина ще имаме една подобна на „Арена Армеец" в Пловдив," посочи още Бойко Борисов.

„Станишев е късметлия, защото жената до него е много интелигентна и комбинативна (Моника Йосифова, годеницата на Сергей Станишев - бел. ред.)," добави министър-председателят.

„Тя е много по-опасен противник от него. Истинският контрол на медиите е в нейни ръце," заяви Бойко Борисов , а на въпрос защо не се намеси, премиерът отговори, че той и ГЕРБ не се месят в медиите.

#„Всяка неделя" #Бойко Борисов #премиер на България #парламентарни избори #БСП #Сергей Станишев #ДПС #Ахмед Доган #коалиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници