Борисов: Помня всяка стотинка, защото я намираме, спестяваме и влагаме

Борисов: Помня всяка стотинка, защото я намираме, спестяваме и влагаме
Всеки може да отиде в национална телевизия, която и да е тя, и да си каже каквото иска, без да бъде спиран, смята министър-председателят Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Никога не е имало толкова свобода и толкова демокрация, колкото има сега, заяви премиерът Бойко Борисов в студиото на предаването „Всяка неделя" по „Нова телевизия".

„Всеки може да отиде в национална телевизия, която и да е тя, и да си каже каквото иска, без да бъде спиран," смята министър-председателят.

Според него „твърда ръка" означава да се правят по-бързо и точно проектите.

„Всичко, което считам, че съм сгрешил, веднага го поправям и изправям грешката," каза Бойко Борисов и посочи протестите на еколозите, за ГМО, за АКТА и др.

„А какво щеше да стане, ако Европейският парламент го беше пуснал," попита той за антипиратското споразумение АКТА.

Бойко Борисов изрази задоволство, че депутатите са го подкрепили по въпроса за пушенето.

„Бюджетът пък, успява да бъде балансиран, заради европейските пари, които България получава. 80% от европарите идват безвъзмездно. Когато Брюксел иска да ни покаже някаква слабост, те правят доклад за напредъка. Ама вътре са изброени куп нередности," обясни той.

Премиерът посочи, че управляващите са функция на избора на хората. Те трябва да знаят, че политиците не са безгрешни.

„Не трябва да се инатим и да показваме на всяка цена твърдост," каза той по отношение на твърдението, че „си носи оставката в джоба". 

На въпрос дали често води войни със себе си, премиерът отговори: „Война със себе си водя непрекъснато, особено сега за парите в бюджета. Вдигнахме пенсиите от първия ден, в който дойдохме на власт, въпреки тежката криза. Нас ни критикуват всички, все едно те са властелините горе в камбанарията и дават оценка на тези които са долу и се опитват да направят нещо. Аз не водя войни, често бивам притискан в ситуация, в която нямам друг шанс и тогава тръгвам да нападам".

По негови думи, една лъжа, повторена 100 пъти, става истина. 

„Когато тръгваш да си правиш къща, си правиш сметка колко пари имаш, с какво ще я направиш и за колко време, можеш ли да тръгнеш да правиш АЕЦ „Белене" и да не знаеш цената?", попита премиерът. 

За Сергей Станишев, Бойко Борисов призна, че е „безспорно интелигентен човек", който има много качества.

„ Той имаше ужасното време да управлява в Тройна коалиция, когато над себе си имаше трима много властни хора – Първанов, Доган и Царят. При мен сега е лесно, макар че съм убеден, че рано или късно ще бъде оценено това, което ГЕРБ и аз направихме в най-тежката криза. България щеше да се лашка в тежка политическа криза. Ние и сега в условията на криза, всяка година бюджетът ние е по-голям от бюджета на Тройната коалиция. Ако е казал Господ, догодина ще имаме една подобна на „Арена Армеец" в Пловдив," посочи още премиерът Борисов.

Той се похвали с ремонта на църквата в Брезник, която „станала прекрасна", и заяви „Аз съм християнин". Строителството и ремонтът на църкви ще бъде приоритет за правителството, категоричен беше той.

Според него няма български владика, който да е бил на 20-30 откривания на църкви и попита дали друг път са давани толкова пари за ремонти. 

„Всяка стотинка я изнамираме, спестяваме и влагаме. Затова ги помня всичките," каза Бойко Борисов.

#Бойко Борисов #премиер на България #„Всяка неделя" #ГМО #АКТА #АЕЦ „Белене" #Сергей Станишев #църква

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници