500 пътници блокирани на гарата в Търговище заради повреда в локомотив

500 пътници блокирани на гарата в Търговище заради повреда в локомотив
Пътниците запазват спокойствие, защото все пак инцидентът с локомотива се е случил на гара и те могат да си осигурят топли напитки и храна. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Повече от 500 пътници от  бързия влак от Варна за София са блокирани от 9:30 часа в събота сутринта на гара Търговище заради повреда в локомотива на влака.

Хората чакат с часове да дойде локомотив от Горна Оряховица, предаде БНР.

Пътниците запазват спокойствие, защото все пак инцидентът с локомотива се е случил на гара и те могат да си осигурят топли напитки и храна.

Спасителните екипи на Гражданската защита в Търговище са помогнали на близо сто автомобила и пътници попаднали в задръствания по пътищата в региона. От общината са готови при необходимост да помогнат и на бедстващи бездомници, съобщи кметът Красимир Мирев. 

„Имаме готовност да настаняваме бездомни хора, това е на социалната служба, когато бъдем информирани нашите екипи са готови да ги обработят, да ги консултират и да ги настанят за временно пребиваване, нови чаршафи, нови дрехи," допълни кметът на Търговище.

Пътните настилки по магистралите са мокри, а на места и заснежени, съобщават от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура".

Асфалтът по мегистрала „Тракия" е мокър, а в частта от Бургас до Карнобат - заснежен. Магистрала „Хемус" също е мокра, като в областите Шумен и Варна има заснежени участъци, които са почистени и обработени. Мокри са настилките и на магистралите „Марица" и „Люлин". 

Проходите „Ришки" , „Рожен" и „Пампорово" са отворени. Проходът на Републиката е отворен, като товарните коли с ремаркета и полуремаркета задължително трябва да са с вериги.

В Котленския проход всички автомобили трябва да са с вериги. „Твърдишки" е забранен за камиони над 3,5 т, а до 3,5 т задължително трябват вериги.

Затворени са проходите „Златишки", „Върбишки" и „Троянски". „Дюлински" е затворен за камиони над 10 т, а до 10 т задължително с вериги.

„Вратник" е забранен за товарни коли над 3,5 т. а до 3,5 т. задължително с вериги. Проходите „Шипка" и „Петрохан" са забранени за МПС над 10 т. През „Превала" всички автомобили да се движат с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета. През проход „Печинско" всички товарните МПС да се движат без ремаркета и полуремаркета. 

Затворени пътища има в областите Варна, Добрич, Шумен и Силистра. Временни ограничения има в област Пазарджик. 

Жълт код заради ниски температури е обявен за неделя за почти цялата страна. Само в Западна и Югозападна България няма прогнозирани опасни метеорологични явления - това са областите Благоевград, Смолян, Пазарджик, Пловдив, София-град и София-област, Перник и Кюстендил. 

#БДЖ #Търговище #София #Варна #влак #локомотив #Агенция „Пътна инфраструктура"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници