Хванаха убиеца на Аркан

Хванаха убиеца на Аркан
Тигрите на Аркан бяха най-страховитата паравоенна сръбска група, действаща в Босна по време на войната. Снимка: srbijanet.rs
A A+ A++ A

Избягалият убиец на сръбския военнопрестъпник Желко Ражнятович, по-известен като Аркан, е бил арестуван в Южна Африка.

Убиецът ще се яви пред съда идния месец по обвинения в наркотрафик, съобщава вестник „Ню Ейдж“, цитиран от БГНЕС.

Доброслав Гаврич беше осъден през 2006 г. на 30 години затвор за убийството на Аркан, но оттогава се укрива. Самоличността на Гаврич е била установена по време на полицейско разследване за убийството през март на мъж от Кейптаун, свързан с организираната престъпност.

Полицията в Южна Африка не е потвърдила информацията. Отпечатъци от пръстите на Гаврич били изпратени на Интерпол за проверка и според вестника се очаква Сърбия да поиска екстрадирането му, за да излежи присъдата си.

Ако полицаите не били открили кокаин в джоба на Гаврич, след като спрели колата му след престрелка, при която той бил ранен, самоличността му нямало да бъде установена, пише изданието. Срещу него са повдигнати обвинения за притежание на наркотици.

Аркан, срещу когото Трибуналът в Хага повдигна обвинения за извършени жестокости по време на войната в Босна през 1992-1995 г., беше застрелян във фоайето на хотел Интерконтинентал в Белград на 15 януари 2000 г.

Тигрите на Аркан бяха най-страховитата паравоенна сръбска група, действаща в Босна по време на войната.

Гаврич и неговият партньор Милан Джуричич бяха арестувани през 2001 г. и осъдени през октомври 2006 г. съответно на 30 и 35 години затвор за убийството и заговора за убийството на Аркан. И двамата избягаха, след като бяха осъдени. По онова време полицейски източници съобщиха, че те са заминали за Босна.

По време на съдебния процес беше доказано, че Гаврич е произвел изстрелите, убили Аркан и двама от приятелите му. Гаврич беше ранен при последвалата престрелка и използва инвалидна количка и патерици по време на делото.

Аркан беше женен за сръбската фолкзвезда Цеца Величкович. В момента тя е под домашен арест поради извършване на тежки финансови престъпления при продажбата на футболисти от отбора „Обилич“.

#Желко Ражнятович #Аркан #убиец #Южна Африка #арест #Цеца Величкович

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници