Ангел Найденов призова Цветанов да уважава парламента

Ангел Найденов призова Цветанов да уважава парламента
Нормално е, когато министрите искат уважение от нас, народните представители, но те също трябва да ни уважават, коментира Ангел Найденов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатът от БСП Ангел Найденов призова вицепремиера и вътрешен министър Цветан Цветанов да прояви уважение към Народното събрание.

Народният представител поиска от председателя на Народното събрание Цецка Цачева да извика вътрешния министър в пленарната зала, за да отговаря на депутатските питания.

Вътрешният министър е поискал вчера следобед да си вземе отпуска, за което е уведомил с писмо парламента.

Ангел Найденов мотивира искането си с телевизионната изява на Цветан Цветанов преди малко повече от половин час по БНТ, където е представил текущи новини и нашироко е коментирал важни събития от вътрешнополитическия живот, включително избора на нов главен прокурор.

„Нормално е, когато министрите искат уважение от нас, народните представители, но те също трябва да ни уважават“, коментира Ангел Найденов.

„Г-жо председател, моля ви да повикате Цветанов, за да отговори на питанията. Трябва да имаме взаимно уважение“, заяви червеният народен представител, намеквайки, че след като е намерил време за телевизионно интервю, вътрешният министър е можел да отдели малко време и за парламентарния контрол.

Председателят на парламента заяви, че „няма правомощия за отпуските на министрите“.

#Ангел Найденов #депутат от БСП #Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #Цецка Цачева #председател на НС #парламентарен контрол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници