Снежната буря затвори участъци от „Тракия“ и „Хемус“

Снежната буря затвори участъци от „Тракия“ и „Хемус“
Главният път от Шумен за Търговище е единственият проходим на територията на Шуменска област. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Снежната стихия, която парализира Източна и Североизточна България през последните дни, затвори отсечката между Бургас и Карнобат от магистрала „Тракия“, както и отсечката Девня-Варна от магистрала „Хемус“.

Главният път от Шумен за Търговище е единственият проходим на територията на Шуменска област, предаде БНР.

От Областното пътно управление в Шумен съобщиха, че по пътя Шумен–Търговище се пропускат само пътническите автобуси от и за София, както и леки автомобили, оборудвани с вериги.

На места преспите са по-дълбоки от два метра. През нощта екипите на пътната служба са направили пробиви по част от останалите главни пътища в региона, но участъците все още не могат да бъдат отворени.

Очаква се до обед да започне поетапното пропускане на автомобили в посока Варна и през Ришкия проход.

Бедственото положение в Шуменско е в сила поне до 21:00 часа в петък вечерта.

Пътищата от Разград за Русе, Търговище, Попово, Кубрат и Исперих и от Кубрат за Русе и за Зaвет вече са отворени за движение за леки автомобили с вериги. Продължава почистването на останалите пътища в региона.

Роторен снегорин от Русе е изпратен по най-проблемния участък от главния път за Шумен при отклонението за Лoзница, където е имало и закъсал микробус с петима пътници.

Снегонавявания затвориха всички пътища в област Варна. В областите Габрово, Стара Загора, Хасково, Ямбол, Сливен, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Русе и Бургас се затваря цялата пътна мрежа за моторни превозни средства с тегло над 3,5 тона.

В Добрич са отворени направленията за Карапелит и Тервел; околовръстен път Добрич; Добрич–Генерал Тошево–ПП „Кардам“; Добрич–Балчик–Оброчище–Кранево–Варна.

#магистрала „Тракия" #магистрала „Хемус" #Шумен #Търговище #бедствено положение #сняг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници