Промяната в общите условия на Instagram не застрашава снимките ви

Промяната в общите условия на Instagram не застрашава снимките ви
A A+ A++ A

Миналата седмица вече стана дума, че Facebook ще търси начин да печели от Instagram. Най-логичният отговор на подобно търсене са рекламите и изглежда, че компанията вече предприема необходимите стъпки, за да пусне подобен план в действие.

Към условията и правилата за ползване на услугите на Instagram беше добавено изречение, което гласи следното: "Вие давате съгласието си на Instagram да получава суми срещу това да показва снимките ви във връзка със спонсорирано съдържание или промоции, без да търсите компенсации от Instagram за това".

Първоначалната реакция на потребителите беше, че компанията си осигурява по този начин правото да продава снимките им и мнозина заявиха, че ще закрият акаунтите си и ще преминат към алтернативни приложения за споделяне на снимки - например обновеното на Flickr. Всъщност се оказва, че това съвсем не е така и става дума за услуга, подобна на спонсорираните публикации във Facebook.

Новите правила за услугите на Instagram влизат в сила от 16 януари 2013 г. и потребителите ще трябва да се съгласят с тях, за да продължат да използват популярната услуга. Подробен анализ на общите правила има в The Verge и от него става ясно, че Instagram изобщо не може да продаде снимките ви на някого, а на свой ред рекламодателите нямат кой знае каква свобода да правят каквото и да било с тях.

http://www.theverge.com/2012/12/18/3780158/instagrams-new-terms-of-service-what-they-really-mean

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино