Силен вятър и сняг затрудняват движението в Русенско

Силен вятър и сняг затрудняват движението в Русенско
В участъка Русе–Бяла камионите трябва да се движат задължително с вериги, за което се грижат и полицейски патрули. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Заради силния вятър и снеговалежа по пътищата в област Русе бяха въведени допълнителни ограничения на движението, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

В участъка Русе-Бяла камионите трябва да се движат задължително с вериги, за което се грижат и полицейски патрули, предаде БГНЕС.

В участъка Русе–Разград е забранено движението на товарни превозни средства с ремаркета и полуремаркета. Въпреки че няма затворени пътища, от полицията апелират по възможност да не се предприема пътуване извън населените места.

В Русе за кратко е било затруднено движението по бул. „Христо Ботев“ заради струпване на ТИР-ове, които са пренасочени през обходния път по бул. „България“. Той се поддържа от 4 машини, разчистен е до асфалт.

Единствено в с. Бъзън в Община Русе няма ток, но повредата се отстранява.

В шестте общини от областта положението също е нормално, като очакванията на кметовете са то да се влоши в следобедните часове. Всички пътища там са отворени и няма населени места без ток и вода.

Във всички общини, освен Бяла, учебните часове са намалени и учениците ще бъдат освободени по обяд. Осигурена е и високопроходима техника за хората, които са на хемодиализа.

Пулсиращ североизточен вятър със скорост 72 км/ч вилнее в Русенско. От 7:00 часа сутринта започна и снеговалеж, който в съчетание с вятъра се очаква да доведе до снегонавявания по пътищата и да затрудни движението на автомобили.

В сряда сутринта кметът на Русе Пламен Стоилов свика заседание на общинския щаб за бедствия, за да се види каква е обстановката в региона. Той е издал заповед до кметовете на малките населени места да се подготвят за тежки зимни условия в сряда и четвъртък, а магазините да бъдат заредени със стоки от първа необходимост за три дни.

Заради очаквания силен вятър са възможни смущения в електрозахранването и затова семействата трябва да предвидят алтернативни източници за отопление. Необходимо е да се запасят с вода за питейни и битови нужди.

За да се избегнат инциденти, Стоилов е разпоредил да се намали до минимум придвижването на хора и превозни средства, освен ако това не е необходимо.

От Общината уточниха, че общинските пътища Николово–Мартен и Николово–Червена вода ще останат затворени до нормализиране на обстановката.

#Агенция „Пътна инфраструктура" #Русе #сняг #вятър #трафик

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници