САЩ излезе с доклад, остро критикуващ мерките за сигурност в Бенгази

САЩ излезе с доклад, остро критикуващ мерките за сигурност в Бенгази
В доклада на независимата Комисия за разследване на отговорностите се посочва, че липсата на реакция е била причинена от систематични проблеми и грешки в управлението и ръководството по високите нива в двете бюра на Държавния департамент. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В дългоочаквания доклад относно нападението на американското  консулство в либийския град Бенгази се критикуват предприетите от Държавния департамент мерки, които дори са определени като „неадекватни“.

На 11 септември десетки тежко въоръжени екстремисти убиха четирима американски дипломати, сред които и посланика на САЩ в Либия Крис Стивънс.

Продължилото няколко месеца разследване разкри, че не е имало „конкретни“ разузнавателни данни за предстоящото нападение срещу консулството, предаде АФП, на която се позова Информационна агенция „Фокус“.

В доклада на независимата Комисия за разследване на отговорностите се посочва, че липсата на реакция е била причинена от систематични проблеми и грешки в управлението и ръководството по високите нива в двете бюра на Държавния департамент.

Държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън посочи, че приема всяка една от 29-те препоръки в доклада, заявявайки, че Държавният департамент работи съвместно с Пентагона „за изпращането на стотици допълнителни охранители от военноморските сили за укрепване на дипломатическите мисии на САЩ“.

#доклад #държавен секретар на САЩ #Хилари Клинтън #Бенгази #консулство #мерки за сигурност #атентат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино