HTC M7 обещава дисплей с невероятна пикселна гъстота

HTC M7 обещава дисплей с невероятна пикселна гъстота
A A+ A++ A

Вече стана дума, че HTC подготвя голямото си завръщане на пазара на смартфони с Android в началото на следващата година и основните надежди ще са възложени на модел с кодовото име HTC M7. Благодарение на evleaks може да научим повече детайли за характеристиките на устройството, които определено звучат много привлекателно. Някой от тях ще се появят за пръв път в телефон, което прави нещата още по-интересни.

Подобно на One X и премиерата на M7 ще се състои по време на мобилния конгрес. Като процесор се споменава четириядрен чип Qualcomm от второ поколение с работна честота 1,7GHz, който ще е комбиниран с 2GB RAM и 32GB вградена памет. Операционната система изглежда ще бъде Android Jelly Bean с интерфейс Sense 5, а сред техническите характеристики ще присъства и възможност за работа с LTE мрежи.

Според evleaks смартфона ще разполага с 4,7" дисплей с full HD резолюция, което ще осигури невижданата пикселна гъстота от 468PPI. Подобен размер е добра новина за потребителите, които искат да използват по-компактни смартфони, но без да правят компромис с най-актуалните мобилни технологии. Екранът е с оптична ламинация, но е подобрен спрямо този в One X. Ще се нарича SoLux и ще предложи подобрение в ъглите на видимост, цветопредаването и видимостта на открито.

HTC ще наблегне и на основните области, върху които се фокусира напоследък - представянето на камерата и възможностите за възпроизвеждане на звук. Очаква се M7 да разполага с 13МР CCD камера с максимална бленда f/2.0 за още повече уловена светлина при слаба осветеност. Снимките ще се обработват от нов графичен процесор с името Cinesensor, който би трябвало да доведе до по-високо качество на изображението и видеофункции като HDR и запечатване на движение в забавен каданс. Разбира се става дума за 1080р видео, каквото ще може да снима и предната 2МР камера.

В аудио отношение ни очакват специален усилвател за ползване от технологията Beats Audio и функцията Clear Words за по-добър звук при разговор. Споменават се и стерео говорители - нещо, което не сме срещали скоро в телефон на HTC. Друга интересна характеристика е поддръжка на безжични мрежи от следващото поколение 802.11ac - теоретично те би трябвало да осигурят три пъти по-висок капацитет в сравнение с технологията 802.11n.

http://www.unwiredview.com/2012/12/17/htc-m7-successor-to-the-one-x-detailed-4-7-inch-1080p-sense-5-much-more/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници