Младежкото БСП внесе искане за налагане на вето върху Бюджет 2013

Младежкото БСП внесе искане за налагане на вето върху Бюджет 2013
Според младежите Конституцията и някои международни конвенции са нарушени с новия бюджет на страната. Снимка: БСП
A A+ A++ A

Членове на младежкото обединение на БСП внесоха в Президентството искане за вето върху Закона за държавния бюджет за 2013 г.

Според младежите Конституцията и някои международни конвенции са нарушени с новия бюджет на страната, предаде Дарик.

Младите членове на БСП смятат, че нарушенията са във връзка с прага на бедност от 241 лева и размера на майчинските надбавки, които са с 1 лев по-малко от този праг.

Председателят на младежкото обединение на социалистите Явор Гечев заяви, че от БСП настояват президентът Росен Плевнелиев да върне двата млн. лева , които са допълнителните средства към бюджета на институцията.

„Даваме шанс на президента и да върне двата млн. лева, които са допълнителните средства към неговия бюджет, и да призове премиера тези 7.5 млн. лева, с които е завишен бюджетът на Министерския съвет, да отидат за мерки за справяне с младежката безработица“, коментира Гечев.

Секретарят на младежкото обединение Ивайло Лилов добави, че клетвата, която Плевнелиев е дал при встъпването си в длъжност преди година, не е изпълнена и е време той да изпълни задълженията си.

От младежкото БСП подариха на Плевнелиев плакет с част от клетвата му, с което искаха да му напомнят, че той трябва да спазва задълженията си на държавен глава и да защитава Конституцията на България.

#Росен Плевнелиев #вето #Президент на България #Явор Гечев #младежи #Конституция #бюджет #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници